Sofias tovade tomtar


Det här är jag

Jag heter Sofia Welander och bor i Höör i mitten av Skåne tillsammans med min dotter.

Förutom mitt jobb som behandlingsassistent på ett ungdomshem har jag många intressen som betyder mycket för mig.

Det största är mitt livslånga hästintresse. Jag har ridit nästan hela mitt liv, men sedan några år tävlar jag bara körning och hjälper min dotter med hennes ponny. Vi har fyra ponnyer och nedanstående tävlas.

•  Salomon är min tävlingsponny i körning. Han är en 12-årig b-ponny, korsning shetlandsponny och welshmountain. Sam, som vi kallar honom, har vunnit Msv körning, med maraton som favoritgren. Han tävlade tidigare hoppning och fälttävlan med min dotter.

•  Linsa Virgin Blue, som kallas för Vimsan, är ett 5-årigt sto av rasen welsh av cobtyp. Henne debuterade jag i sportkörning i våras och hon vann sin klass med höga poäng i dressyren. I somras betäcktes hon och är nu dräktig med ridponnyhingsten Monty SP1. Förhoppningsvis blir fölungen min framtida tävlingskamrat.

•  Dimmans Decideria kallas för Dessi och är dotterns tävlingsponny. Hon är maxad c-ponny och är 8 år. Dessi blev Bästa Ungponny på New Forsest-SM förra året och tävlar hoppning upp till LB. Hon har även tävlat i dressyr och fälttävlan.Min estetiska sida har genom åren tagit olika uttryck ...
... keramik genom drejning och skulptering,
... blyertsteckningar av uteslutande djurmotiv,
och för sex år sedan (2013) lärde jag mig att tova, och tomtetillverkningen startade.