Sofias tovade tomtar


Det här är jag

Jag heter Sofia Welander och bor i Höör i mitten av Skåne med sambo och ett barn.

Förutom mitt jobb som behandlingsassistent på ett ungdomshem har jag många intressen som betyder mycket för mig.

Det största är mitt livslånga hästintresse. Jag har ridit nästan hela mitt liv, men sedan ett år tillbaka tävlar jag bara körning och hjälper min dotter med hennes ponny.

•  Salomon är min tävlingsponny i körning. Han är en 10-årig b-ponny, korsning shetlandsponny och welshmountain. Sam, som vi kallar honom, har vunnit Msv körning, med maraton som favoritgren. Han tävlade tidigare hoppning och fälttävlan med min dotter.

•  Linsa Virgin Blue, som kallas för Vimsan, är ett 4-årigt sto av rasen welsh av cobtyp. Henne har jag kört in i år (2018) och hon trivs bra med att dra vagn. Vimsan visades på Kvalitetstävlan och fick utmärkelse både som gångars- och hopponny. Målet är att ta föl på henne och sedan också bli tävlingsponny i körning.

•  Dimmans Decideria kallas för Dessi och är dotterns tävlingsponny. Hon är maxad c-ponny och är 6 år. Dessi blev Bästa Ungponny på New Forsest-SM i höstas och tävlas främst i hoppning upp till LB, men även i dressyr och fälttävlan.Min estetiska sida har genom åren tagit olika uttryck ...
... keramik genom drejning och skulptering,
... blyertsteckningar av uteslutande djurmotiv,
och för fem år sedan (2013) lärde jag mig att tova, och tomtetillverkningen startade.